Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев говори пред журналисти по-рано

...
Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев говори пред журналисти по-рано
Коментари Харесай

Най-после в прав текст обясниха защо заведенията ще работят до 22.00, а не до 23.00 ч. или до по-късно

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев приказва пред журналисти по-рано през днешния ден по отношение на настоящата обстановка с разпространяването на ковид у нас и валидността на зелените документи.

Специалистът бе запитан за какво заведенията би трябвало да работят до 22.00 часа, а не да вземем за пример до 23.00, и то в случай, че огромна част от личният състав им е имунизиран, а клиентите влизат със зелен документ и се работи с половин потенциал.

Ето и отговора на Кунчев:

" Този въпрос сме го обсъждали безброй пъти. Има безспорни данни и от Европейския център за надзор на болесттите, доказани от Американския център в Атланта, доказани и от Световната здравна организация, че в вид питейни заведения, изключително след 22,00 часа, хората са склонни доста по-малко да съблюдават ограниченията, да бъдат в контакт доста по-близо един с различен, просто видът на държание в такива заведения е подобен. Влизали ли сте в дискотека в Студентски град след 1.00 часа? Смятате ли, че там се съблюдават някакви условия? ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР